Boszorkányság?

Bár nem vagyok informatikus (ki is szoktam kérni magamnak, ha annak titulálnak), jó sok éve már, hogy munkám kapcsán, de szabadidőmben is sokat foglalkozom az MS Office három alapvető moduljával, a Worddel, az Excellel és a PowerPointtal. Ennek során rengeteg problémával szembesülök, illetve sok figyelemre méltó megoldással találkozom. Ezekbe aztán sokszor beleásom magam, sőt, gyakran tovább is fejlesztem őket. Ennek a rengeteg idő és energia ráfordításnak az eredményéből, tapasztalatából adok közre itt jó párat.
Higgyétek el, nem boszorkányság, nem fekete mágia ez, csak egy kis igényesség, egy kis odafigyelés!


Kinek szól ez a blog?
Ez a blog azoknak szól, akik − akár tanulmányaik, akár munkájuk során − valamiféle problémával találkoznak az MS Office használata során. Úgy gondolom, elsősorban a keresőmotorok áldozatai fognak idetévedni, ugyanakkor törekedni fogok arra is, hogy egy olyan rendszeresen visszajáró olvasótábort gyűjtsek magam köré, amelyik türelmetlenül várja, hogy egy új szösszenetet olvashasson végre… :) Titkon − bár mint tapasztalom, teljesen hiábavalóan − azt is remélem, hogy tanítványaim az órán elhangzottakhoz hasznos kiegészítésekre, a házi dolgozatok elkészítéséhez pedig ötletekre találnak itt.

Az írások gyakorisága, nehézségi foka
Az írások nem rendszeresen jelennek meg. Törekszem arra, hogy a különböző előképzettséggel rendelkező olvasók egyaránt találjanak maguknak olyan olvasnivalót, ami az újdonság erejével hat. A kívánatosnak tartott tudásszint minimális szintjét címkék jelölik.

Témaválasztás
Nem titkolom, az említett három program közül kimagaslóan az Excelt kedvelem a legjobban, és attól tartok, ez majd az írások témaválasztásának arányán is tükröződni fog. Igyekszem olyan témákat választani, amelyek verzió függetlenek, így csak akkor fogom jelezni, melyik programverzióra vonatkozik az írás, ha ennek jelentősége van.
A bonyolultabb, hosszabb taglalást igénylő témákat több részre bontom, ezzel is megkönnyítve az érthetőséget, olvashatóságot. Úgy gondolom, egy-egy írás elolvasása és megértése nem tart tovább 5-10 percnél.

Segítségnyújtás
Ha nem találsz megoldást a problémádra itt vagy máshol, fordulj hozzám bizalommal. Szívesen segítek, ha tudok.